top of page

Artistiek Leider

De Stad Speelt

04-03-'22: De Stad Speelt niet meer. 

De afgelopen 2,5 jaar speelden we 10 voorstellingen, maakten we een online serie en een korte film in Amersfoort. We streken neer in de Volmolen, namen het Rietveldpaviljoen over en we landden in het Parkhuis.

We mochten nog vóór de bibliotheek open ging met ons publiek de bieb in en speelden op die geweldige trappen van het Eemhuis. We vertelden de verhalen van de stad. Eenmalig, geïmproviseerd. Met humor, energie en passie. Soms stegen we boven onszelf uit en soms strandden we.

Door de huidige onzekere tijden hebben we nu besloten om te stoppen met De Stad Speelt. Er komen geen voorstellingen meer, dus -zoals we altijd vertelden bij elke voorstelling – deze voorstelling komt niet meer terug. Je had er bij moeten zijn.

We willen iedereen die er bij was enorm bedanken: ons publiek, de gemeente, ons bestuur en de mensen van alle geweldige Amersfoortse locaties. En ook natuurlijk alle makers die dit avontuur met ons zijn begonnen en met name de kern: Bartelijn, Relinde, Anneke, Robert, Howard, Bas en vaste fotograaf Bram Petraeus. En zeer grote dank aan onze zakelijk leider Hannah Ebbinge die de cijfertjes goed in de gaten hield en de vangrail was als Fem weer eens enthousiast uit de bocht dreigde te vliegen.

En nu? We gaan doen wat we als improvisatie acteurs goed kunnen: we stappen zonder plan, zonder vangnet het onbekende tegemoet, en we zullen blijven improviseren.

En ooit duikt De Stad Speelt vast ergens in de stad weer op…

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
Mitchel Lensink, 19.08.14 AD - Fem Patraeus-003.jpg

Fem tot nu toe?

bottom of page