top of page
Mitchel Lensink, 19.08_edited.jpg
Carrière: Welcome

CARRIÈRE

Actrice, presentatrice, regie-assistent, opnameleider, artistiek leider en zelfstandig trouwambtenaar.
Enthousiast en veelzijdig

Carrière: Tekst
Fem Petraeus-013.jpg

Fem’s carrière is begonnen als actrice. Ze speelde 2,5 jaar de rol van Ariel Visser in Onderweg naar Morgen en had gastrollen in series als Zoop, Van Speijk en de Co-assistent. Ook acteerde ze in films als Achtste Groepers Huilen Niet (waar ze vooral achter de schermen werkte) van Dennis Bots, Finn van Frans Weisz, Bon Bini Holland van Jelle de Jonge en diverse commercials.


Ook ontstond bij haar de behoefte om zich breder te oriënteren en wilde achter de schermen gaan werken. Daarom is ze in 2006 de opleiding AVM op de HKU gaan doen, liep stage bij Kemna Casting en is daar nog regelmatig blijven werken. In 2010 studeerde ze af met de film Viva la Fons! als first AD, casting director en creatief producent. Sinds 2011 geeft Fem les op de HKU als docent spelregie en casting en werkt ze als regie-assistent voor series als Welkom in de jaren '20 en '30 en de Middeleeuwen, Nieuw Zeer en Klokhuis van Niek Barendsen van de NTR.


Eind 2014 was Fem als presentatrice te zien in het televisieprogramma De Invaller van de AVROTROS. Een quiz die werd gespeeld op middelbare scholen en te zien was op NPO3. En eind 2018 kwamen de afleveringen van de campagne Bakkie Doen voor MooiVakMan.nl online. Hierbij was Fem gastvrouw & interviewer. Ook is Fem presentator bij het programma Taaljacht van uitgeverij Zwijsen.

Van 2019 tot 2022 was Fem ook artistiek leider van theatercollectief De Stad Speelt. Zij maakten geimproviseerde voorstellingen op diverse locaties in de stad Amersfoort.

En het allerliefst maakt ze de combinatie tussen Film, Televisie, Theater en Online producties, zowel voor als achter de schermen.

Carrière: Bio

Overtuigd? Neem contact op!

Carrière: Tekst
bottom of page