top of page

Carriere

Mijn naam is Fem Petraeus

Mijn carrière is begonnen als actrice. Ik speelde 2,5 jaar de rol van Ariel Visser in Onderweg naar Morgen en had gastrollen in series als Zoop, Van Speijk en de Co-assistent. Ook acteerde ik in films als Achtste Groepers Huilen Niet (waar ik vooral achter de schermen werkte) van Dennis Bots, Finn van Frans Weisz, Bon Bini Holland van Jelle de Jonge en diverse commercials. Ook ontstond de behoefte om zich breder te oriënteren en wilde ik achter de schermen gaan werken. Daarom ben ik in 2006 de opleiding AVM op de HKU gaan doen, liep stage bij Kemna Casting en ben daar nog regelmatig blijven werken. In 2010 studeerde ik (hoogzwanger) af met de film Viva la Fons! als first AD, casting director en creatief producent. Sinds 2011 gaf ik jaren lang les op de HKU als docent spelregie en casting en werk ik als regie-assistent voor series als Welkom in de jaren '20 en '30 en de Middeleeuwen, Nieuw Zeer en Klokhuis van Niek Barendsen van de NTR. 

Eind 2014 was Fem als presentatrice te zien in het televisieprogramma De Invaller van de AVROTROS. Een quiz die werd gespeeld op middelbare scholen en te zien was op NPO3. Ook ben ik presentator bij het programma Taaljacht van uitgeverij Zwijsen.​

Van 2019 tot 2022 was ik artistiek leider van theatercollectief De Stad Speelt. We maakten geïmproviseerde voorstellingen op diverse locaties in de stad Amersfoort.

Sinds 2019 speel ik (terugspeeltheater-)voorstellingen bij Theatergroep Bint, leer ik kinderen vieren met Fem&Hella Vieren Iets en dans en zing ik met kinderen alle liedjes van Bombarie, van Bas Bons

Ik haak graag en met enthousiasme aan bij nieuwe projecten en bedenk vaak nieuwe kansen. 

​En het allerliefst maak ik de combinatie tussen Film, Televisie, Theater en Online producties, zowel voor als achter de schermen.

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
Fem Petraeus-013.jpg
bottom of page