DSS-Volmolen-016_edited_edited.png
 

CARRIÈRE

Actrice, presentatrice, regie-assistent, opnameleider, artistiek leider
Enthousiast en veelzijdig

 
Fem Petraeus

Fem’s carrière is begonnen als actrice. Ze speelde 2,5 jaar de rol van Ariel Visser in Onderweg naar Morgen en had gastrollen in series als Zoop, Van Speijk en de Co-assistent. Ook acteerde ze in films als Achtste Groepers Huilen Niet (waar ze vooral achter de schermen werkte) van Dennis Bots, Finn van Frans Weisz, Bon Bini Holland van Jelle de Jonge en diverse commercials.


Ook ontstond bij haar de behoefte om zich breder te oriënteren en wilde achter de schermen gaan werken. Daarom is ze in 2006 de opleiding AVM op de HKU gaan doen, liep stage bij Kemna Casting en is daar nog regelmatig blijven werken. In 2010 studeerde ze af met de film Viva la Fons! als first AD, casting director en creatief producent. Sinds 2011 geeft Fem les op de HKU als docent spelregie en casting en werkt ze als regie-assistent voor series als Welkom in de jaren '20 en '30 en Nieuw Zeer van Niek Barendsen van de NTR.


Eind 2014 was Fem als presentatrice te zien in het televisieprogramma De Invaller van de AVROTROS. Een quiz die werd gespeeld op middelbare scholen en te zien was op NPO3. En eind 2018 kwamen de afleveringen van de campagne Bakkie Doen voor MooiVakMan.nl online. Hierbij was Fem gastvrouw & interviewer.

Verder is Fem vlogger over cultuur. In 2017 maakte ze ruim 20 vlogs voor LibelleTV en sinds september 2018 voor My Daily Shot of Culture, waarvan ze zelf ook de montage doet. 

Fem is tenslotte ook docent in theater, camera acteren, casting en vloggen voor Primair- en Voortgezet onderwijs.

En het allerliefst maakt ze de combinatie tussen 

Cast, Crew & Vloggen voor Film, Televisie, Theater en Online producties